De levensduur van kleding

Wij zijn begonnen met kleding van hoogwaardige kwaliteit met een lange levensduur. Alle kleding van Plain Cotton kent een lange levensduur. Daarmee willen wij de strijd aangaan met de grote fastfashion ketens. Daar kan je heel goedkoop je kleding kopen, maar moet je al snel weer nieuwe kleding kopen omdat het kapot gaat. Dat is slecht voor jouw portemonnee maar ook slecht voor de wereld. Daarom zetten wij in op een lange levensduur van onze kleding. Zo hoeft er minder geproduceerd te worden en minder weggegooid te worden. Kortom, goed voor de wereld, goed voor je portemonnee

Alleen een langere levensduur voor kleding gaat voor ons niet ver genoeg.

Onze favoriete duurzame materialen

Om onze kleding verder te verduurzamen zijn wij steeds meer gebruik gaan maken van biologisch katoen en gerecyclede materialen.

Biologisch katoen is katoen dat geteeld wordt met minder negatieve impact op het milieu. Zo worden er geen pesticiden of chemicaliën gebruikt. Naast biologisch katoen maken we ook steeds meer gebruik van gerecyclede materialen. Zo gaan er minder grondstoffen verloren waardoor er ook minder grondstoffen geproduceerd hoeven te worden. Oftewel, zo dringen we de vervuilende productie van kleding verder terug.

Bomen planten

Onze missie voor duurzaamheid gaat verder dan alleen kleding. Ook op andere manieren willen wij een positieve impact maken. Daarom planten wij voor iedere bestelling een boom.

We zijn er natuurlijk nog lang niet. Wij zijn trots op de progressie die wij al hebben gemaakt, maar wij willen blijven ontwikkelen en blijven verduurzamen. Daarom mag je ons altijd benaderen met tips en feedback. Samen maken we de wereld beter.

Fair Wear Foundation

De Fair Wear Foundation (FWF) is een onafhankelijke organisatie die nauw samenwerkt met kledingmerken, kledingarbeiders en influencers binnen de textielindustrie om de werkomstandigheden in kledingfabrieken te verbeteren. FWF voert regelmatig audits uit bij onze partnerfabrieken en neemt indien nodig corrigerende maatregelen door het opstellen van actieplannen (CAP's) om ervoor te zorgen dat arbeiders hun rechten behouden en veilig, waardig en eerlijk betaald werk kunnen verrichten.

GOTS

De Global Organic Textile Standard (GOTS) is de voornaamste wereldwijde norm voor de productie van biologische vezels. Het is gebaseerd op strikte ecologische en sociale criteria en geldt als de meest strenge certificering voor biologisch katoen.

De norm waarborgt dat katoen op biologische wijze wordt verbouwd, zonder gebruik van genetisch gemodificeerde zaden of schadelijke chemicaliën. Bovendien zorgt het voor volledige traceerbaarheid vanaf de oogst van de grondstoffen tot aan de uiteindelijke gebruiker, inclusief transactiecertificaten op elk productiestadium.

OCS

De Organic Content Standard (OCS) is een internationale vrijwillige norm die controleert op de aanwezigheid en hoeveelheid biologisch materiaal in een eindproduct. Het volgt het traject van grondstoffen, vanaf de bron tot aan het eindproduct.

PETA

'PETA-Approved', wat betekent dat we geen dierproeven uitvoeren of toestaan op ingrediënten, formules of afgewerkte producten, en we verklaren dat we dat nooit zullen doen. Onze producten zijn gemaakt van 100% veganistische materialen en bevatten geen dierlijke vezels, waardoor we dieren geen schade berokkenen.

Oeko-Tex

De OEKO-TEX® Standaard 100 is wereldwijd een van de meest erkende normen voor het beoordelen van schadelijke stoffen in stoffen. Deze certificering bevestigt dat de producten worden verwerkt zonder gebruik van chemische stoffen die schadelijk zijn voor zowel de menselijke gezondheid als het milieu. De Standaard 100 verbiedt ook specifieke potentieel schadelijke stoffen, zelfs als deze nog niet wettelijk verboden zijn, en garandeert dat onze producten voldoen aan de EU-REACH-verordening.

*Disclaimer*

Plain Cotton bezit zelf (nog) geen keurmerken.

Wij kopen onze kleding in bij fabrikanten die deze keurmeurken bezitten, zij hebben ons toestemming gegeven om de keurmerken te voeren bij de producten die afkomstig zijn uit hun fabriek.