De Plain Cotton droom

Let's Change Fashion

Onze droom is om de kledingindustrie te veranderen. Wij willen dat de industrie duurzamer en toegankelijker wordt. Duurzame kleding van hoogwaardige kwaliteit tegen een eerlijke prijs.

Wij nemen je graag mee in onze droom.

Hoogwaardige kleding

Wij begonnen onze droom met kleding van hoogwaardige kwaliteit.

Toen wij begonnen met Plain Cotton was één ding zeker: onze kleding moest top kwaliteit zijn. Daarvoor is het belangrijk dat onze kleding comfortabel zit, er goed uitziet en voor langere tijd mooi blijft. Inmiddels kunnen we zeggen dat al onze kleding van hoogwaardige kwaliteit is. Dat betekent dus ook dat de kleding voor langere tijd mooi blijft. Zodoende hoef jij minder vaak nieuwe kleding te kopen en kan er ook minder kleding geproduceerd worden. Dat is goed voor de wereld, maar ook goed voor jouw portemonnee.

De kleding moest ook nog eens duurzaam worden.

Duurzame kleding

Onze kleding moet zo duurzaam mogelijk.

Niet alleen wilden we kwalitatief hoogwaardige kleding, wij wilden ook dat onze kleding duurzaam zou zijn. Daarmee begonnen wij door alleen kleding dat lang meegaat aan te bieden. Daarmee gaan wij de strijd met fastfashion aan, om de productie van kleding significant terug te brengen. Maar dat is niet genoeg. Wij wilden nog verder gaan. Niet alleen moest de kleding lang mooi blijven, wij wilden het ook nog eens duurzamer produceren. Zo hebben wij onze liefde voor biologische en gerecyclde materialen ontwikkeld.

Biologische materialen, zoals bijvoorbeeld biologisch katoen, hebben minder negatieve impact op het milieu. Insecten die de productie van katoen bedreigen worden niet chemisch maar op natuurlijke wijze bestreden. Maar dat niet alleen, er is ook nog eens minder water nodig bij de productie. Dat is belangrijk, want de teelt van katoen zorgt voor veel droogte problemen in de landen van herkomst.

Wij willen onze kleding zo duurzaam mogelijk maken. Zodat we er goed uit kunnen zien, zonder dat de aarde eronder moet lijden.

In onze droom doet merk er niet toe.

Fuck een merknaam

Een merknaam hoort niet je status te bepalen.

Tegenwoordig lijkt het soms belangrijker welk merk er op je hoodie staat, dan wat je doet met je leven. Kinderen worden gepest omdat ze geen merkkleding dragen, trendafhankelijke opdrukken bepalen of je er bij hoort en het liefst moet alles ook nieuw zijn. Plain Cotton doet daar niet aan mee.

Bij ons betaal je voor de kwaliteit, voor de duurzaamheid. Niet voor een merknaam. Jij bepaalt wie je bent, niet het kledingmerk op je shirt. Daarom vind je op onze kleding geen merknaam.

Het blijft niet bij kleding.

Bomen planten

Onze droom gaat verder dan alleen kleding. Wij willen meer positieve impact hebben op de wereld.

Daarom planten wij elke bestelling een boom. Dat is hard nodig, want jaarlijks worden er 15 miljard bomen gekapt in de wereld, dat zijn per dag 41 miljoen bomen(!). Naast dat bomen mooi zijn, zijn ze ook belangrijk op andere manieren: ze zuiveren de lucht die wij ademen, bieden leefruimte aan veel verschillende dieren en nog veel meer. We moeten ons allemaal inzetten als we de bomen willen behouden, daarom maken wij het voor jou mogelijk om mooie kleding te kopen en tegelijk een boom te planten. Wij rekenen hiervoor geen extra kosten aan jou, wij betalen de bomen. Zo maken we samen de wereld een beetje beter.


Met deze donatie worden er 109 bomen geplant in de Forest Gardens verpspreid over de Sub-Sahara in Afrika. Voor meer informatie kan je terecht op trees.org