Our story-2

''‘Redefine the way people dress''

Waarom betaal je voor kleding van kledingmerken tot wel vijf (!) keer meer dan nodig? Waarom bepaalt het logo op je kleding de status en waarde? Waarom betalen we niet voor kwaliteit in plaats van een logo?

Plain Cotton is hier om de kleding industrie te veranderen. Geen dure merknaam. Geen dure marketing. Gewoon goede kwaliteit kleding.


Sustainable

Niet alleen jij betaalt een te hoge prijs voor je kleding, het milieu doet dat ook. De kledingindustrie is de tweede meest vervuilende industrie ter wereld! Fast-fashion speelt hierin een grote rol. Kleding die je koopt en snel kapot of lelijk wordt waardoor jij weer gedwongen wordt om nieuwe kleding te kopen. Dat is dus niet alleen slecht voor je portemonnee maar door de vervuiling ook slecht voor de wereld. De kleding van Plain Cotton gaat lang mee, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet meer kleding mag kopen. Daarom breiden wij steeds weer ons assortiment uit met nieuwe kleuren en kledingstukken.

Naast een langere levensduur voor kleding willen wij meer doen om een positieve invloed te hebben op de wereld. Daarom planten wij voor elke bestelling één boom. Zo kan je en kleding kopen en bomen planten.

Lees meer over onze weg naar duurzaamheid op onze duurzaamheidspagina