Minder is meer
Blogposts

Minder is meer

Het is je wellicht al opgevallen: wij bieden geen volgende dag levering aan. 

Uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Conclusr blijkt dat in 2015 het aantal onverkochte kledingstukken rond de 21 miljoen (!) zit. Dat betekent dat er enorm veel kleding geproduceerd wordt, dat uiteindelijk niet meer verkocht wordt. Best zonde toch? 

Met Plain Cotton willen wij de kledingindustrie duurzamer, schoner en eerlijker maken. Dat betekent dat wij het belangrijk vinden om duurzame kleding te hebben, maar ook om niet meer te produceren dan nodig is. Daarom houden wij geen voorraad. Zodoende kunnen wij de productie beter afstemmen op wat er daadwerkelijk verkocht wordt. Hierdoor wordt er minder kleding verspild. Dat betekent helaas wel dat het iets langer duurt voordat jij kan flaneren in je nieuwe Plain Cotton kleding. Je moet dus even geduld hebben als je bij ons bestelt, maar moeder aarde waardeert dat wel heel erg! Dat niet alleen, onze duurzame kleding is het wachten ook zeker waard, al zeggen we het zelf. 

Nu vraag je je wellicht ook af wat wij doen met kleding die retour komt of een gebrek heeft. Wij gooien nooit kleding weg. Er is namelijk altijd wel een mooi doel te vinden voor de kleding. Kleding die retour komt, hergebruiken we voor nieuwe orders, tenzij het niet meer bruikbaar is voor verkoop. In dat geval gaat het in de donatie doos. Alle kleding die niet meer bruikbaar is voor verkoop doneren wij aan goede doelen. Zodoende gaat er nooit kleding onnodig verloren en helpen we organisaties die mensen in nood helpen. 

Kortom, je moet bij ons iets langer wachten maar het is het zeker waard!

Vorige
Waarom wij van Bio Katoen houden
Volgende
De Oversized Hoodie Trend: Comfort Ontmoet Stijl bij Plain Cotton