Waarom wij van Bio Katoen houden - Plain Cotton
Blogposts

Waarom wij van Bio Katoen houden

Duurzame kleding en biologisch katoen

Je hebt het ongetwijfeld al vaker voorbij zien komen op onze website: biologisch katoen en duurzame kleding. Dat klinkt natuurlijk heel mooi maar wat houdt het nu precies in? Hieronder leggen wij het voor je uit. 

Biologisch katoen is katoen dat geproduceerd wordt met lage impact op het milieu. Zo worden insecten die slecht zijn voor de katoen productie niet bestreden met insecticiden maar op natuurlijke wijze door bijvoorbeeld vlinders en andere insecten in te zetten. Daarnaast is er minder water nodig bij de productie van biologisch katoen dan bij de productie van gewoon katoen. Onze duurzame kleding gemaakt van biologisch katoen is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor de mensen die het moeten maken. Bij de teelt van biologisch katoen worden de telers namelijk niet blootgesteld aan chemicaliën. Duurzame kleding van biologisch katoen is dus beter voor het milieu en beter voor de mensen die het moeten maken. 

Andere voordelen

Naast dat duurzame kleding gemaakt van biologisch katoen beter is voor het milieu, heeft het ook nog andere voordelen waar jij van kunt profiteren. Doordat het gesponnen wordt zonder het gebruik van chemicaliën worden de vezels niet verzwakt. Daarom gaan deze duurzame kledingstukken langer mee dan kledingstukken gemaakt van gewoon katoen. Dat is dan ook weer heel duurzaam! Niet alleen de levensduur is langer met gebruik van biologisch katoen, de kledingstukken zijn ook nog eens zachter en dikker. Dat is goed nieuws, want zeg nou zelf je kleding kan niet zacht genoeg zijn, toch? Tot slot is duurzame kleding gemaakt van biologisch katoen ook nog eens beter voor gevoelige huid. Doordat er geen gebruik gemaakt wordt van onnatuurlijke kleurstoffen is de kans op huid irritatie kleiner. Kortom, duurzame kleding van biologisch katoen is niet alleen duurzaam maar ook comfortabeler!

Dit is onze duurzame kleding gemaakt van biologisch katoen:

 

Vorige
Jayla over Plain Cotton
Volgende
Minder is meer