Jayla over Plain Cotton - Plain Cotton
Blogposts

Jayla over Plain Cotton

Plain cotton: betaalbare en duurzame kleding van goede kwaliteit  

We kennen het allemaal tijdens het shoppen: het prijskaartje omdraaien en je rot schrikken van de prijs die erop staat. Je voelt aan het kledingstuk, bekijkt het nog eens goed en vraagt jezelf af waarom de prijs zo hoog is? Als ook nog eens blijkt dat de kwaliteit niet bijzonder is en de materialen deels bestaan uit kunstmatige stoffen weet je bijna zeker dat je niet betaalt voor het kledingstuk, maar voor het merk.  

Plain Cotton  

Onlangs werd ik benaderd door twee vrienden die hun eigen kledingmerk hebben opgezet: Plain Cotton. Een kledingmerk wat zich betaalbaar, duurzaam en van goede kwaliteit noemt. Ik mocht wat kledingstukken uitzoeken en zelf ervaren wat ik ervan vind. Als kleding liefhebber kon ik hier geen nee op zeggen en was ik benieuwd of ik de dingen die zij claimen ook zelf zo ervaar.  

Door wat speurwerk op hun website probeer ik erachter te komen wat Plain Cotton onderscheid van de massa. Wat ik goed vind is dat Plain Cotton benadrukt dat je bij hen niet voor het merk betaalt, maar voor de kwaliteit en dat voor een eerlijke prijs. Daarnaast lees ik veel over het inspelen op duurzaamheid. Want door de goede kwaliteit van de materialen gaat de kleding lang mee. Daarnaast wordt er bij elke bestelling een boom geplant: een win-winsituatie dus. Wanneer je iets koopt bij Plain Cotton draag je ook zelf bij aan een duurzamere kledingwereld.   

Niet zomaar een bestelling doen  

Ik kies een basic wit t-shirt uit en een oversized prime hoodie in de kleur dessert dust. Ik ben super benieuwd of de kwaliteit ook echt zo goed is en of je waar krijgt voor je geld. Al snel krijg ik een mailtje binnen met het besteloverzicht. Niet veel later volgt een mail waarin een grappig stukje tekst staat over mijn bestelling. ‘De confetti valt uit de lucht en de champagne is opengetrokken’, zo blij zijn ze met mijn bestelling. De verwachte levertijd wordt vermeld, ik word bedankt en er wordt nog een keer extra benoemd dat na mijn bestelling een boompje wordt geplant. Ik krijg niet alleen een blij gevoel van de grappige tekst, ook het idee dat er door mijn bestelling nieuw leven wordt geplant geeft me een goed gevoel.  

Twee dagen later krijg ik opnieuw een mailtje met een tussentijdse status van mijn bestelling. ‘De confetti is inmiddels opgeruimd en de champagne is opgedronken, we zijn nu keihard aan het werk om jouw bestelling te versturen’ staat er. Mooi, want ik begin nu wel erg nieuwsgierig te worden naar wat ik heb besteld. Aan het einde van de mail word er in een korte blog nog wat tips gegeven over hoe je je nieuwe kleding zo lang mogelijk mooi houdt. Best slim, aangezien ik daar eigenlijk niet zo bij stil sta.   

Het wachten waard  

Eindelijk wordt m’n pakketje bezorgd en kan ik niet wachten tot het moment supreme. Bij het openmaken van de doos zit er een mooi bedankkaartje bij. Persoonlijke kaartjes doen het altijd goed. Ik pak de kleding uit de folie en begin met het witte t-shirt. Het shirt voelt zacht, maar stevig aan en de ronde hals is mooi afgewerkt. Je ziet en voelt dat dit geen rotzooi is. Het t-shirt is gemaakt van 100% vegan katoen, logisch dat de kwaliteit goed is!   

Ook de hoodie voelt heel zwaar en stevig aan. De naden van de buidelzak zijn verfijnd afgewerkt en de capuchon is lekker groot. De binnenkant is zacht en valt qua pasvorm goed op je lichaam. De kleur is erg mooi en ook deze materialen bestaan uit 100% katoen. Dit wordt mijn nieuwe woon-hoodie!  

 

Comfy, sustainable & stylish  

Ik ben erg blij met mijn kleding van Plain Cotton! Naast de enthousiaste service waarbij ik goed op de hoogte werd gehouden van mijn bestelling vond ik de tips om de levensduur van je kleding zo lang mogelijk te maken erg nuttig. De kleding is ècht van goede kwaliteit, dat zie en voel je. Je betaalt dus inderdaad niet voor het merk, maar echt voor de materialen van de kleding wat zorgt voor de goede kwaliteit. Ik vind dat meer dan belangrijk. Zelf heb ik  namelijk best wat geld voor kleding over, maar dan moet de kwaliteit wel echt goed zijn zodat ik er lang mee doe. Het feit dat ik óók nog bijdraag aan een duurzamere kledingwereld is voor mij een reden om zeker nog eens bij Plain Cotton te bestellen.  

Vorige
4 redenen waarom je voor Plain Cotton moet kiezen
Volgende
Waarom wij van Bio Katoen houden