Hoe Plain Cotton zich in zet voor duurzame kleding - Plain Cotton
Blogposts

Hoe Plain Cotton zich in zet voor duurzame kleding

Plain Cotton is hier om de kledingindustrie te veranderen. Niet alleen eerlijkere prijzen maar ook verduurzaming van de industrie. We hebben namelijk niets aan mooie kleding als de wereld vergaat. Daarom zetten wij ons in om stap voor stap te verduurzamen. Maar wat is duurzame kleding? Wanneer is kleding duurzaam? Kleding kan op verschillende manieren duurzamer worden. Allereerst gaat onze kleding lang mee, in tegenstelling tot de fast fashion van bijvoorbeeld ZARA. Dat is natuurlijk niet alleen goed voor het milieu maar ook voor jouw portemonnee. Ook ontbossing is een groot probleem. Daarom planten wij voor elke bestelling een boom. 

De Prime collectie is onze meest duurzame collectie. Voor de productie is alleen 100% bio katoen en gerecyclede materialen gebruikt. Doordat wij gebruik maken van bio katoen is er 91% minder water nodig bij de productie. Daarnaast wordt er geen gebruik gemaakt van pesticiden, insecticiden en kunstmeststoffen. Zo houden we het water schoon en dat is goed voor de flora en fauna en voor een gezonde bodem. 

Kortom, Plain Cotton is de plek voor jouw duurzame kleding online. 

In het kort zorgen wij zo voor duurzame kleding: 

  • Kleding die langer meegaat

  • Zoveel mogelijk organische en gerecyclede materialen

  • Een boom geplant per bestelling 

Onze duurzame kleding gaat niet alleen lang mee omdat de materialen zo goed zijn, maar ook omdat de kleding tijdloos is. Doordat wij geen gebruik maken van trend afhankelijke opdrukken blijft jouw kleding altijd in de mode. Wat zeg nou eerlijk, een mooie trui kan toch altijd? Alleen al in Nederland wordt er jaarlijks 135 miljoen (!) kilo aan kleding ingeleverd. Door te kiezen voor duurzame kleding die lang meegaat maar ook nooit uit de mode raakt, kun jij ook bijdragen aan een schonere en duurzamere wereld. 

Naast duurzame kleding vinden wij het ook belangrijk dat iedereen zich goed kan kleden. Daarom is de Essential collectie gelanceerd. Met deze collectie bieden we betaalbare kleding basics van goede kwaliteit. Omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op kwalitatief goede kleding.

 

 

 

 

Volgende
Hoe verleng ik de levensduur van mijn kleding?