Hoe verleng ik de levensduur van mijn kleding? - Plain Cotton
Blogposts

Hoe verleng ik de levensduur van mijn kleding?

Voordat we gaan uitleggen hoe je zorgt dat je duurzame kleding lang meegaat, is het goed om eerst uit te leggen waarom het zo belangrijk is om te zorgen voor een lange levensduur van je kleding. Wij kunnen heel veel belangrijke duurzame argumenten geven waarom het belangrijk is, maar laten we voorop stellen dat het ook gewoon heel goed voor je portemonnee is. Het leven is al duur genoeg, toch? Daarnaast is het ook beter voor het milieu. Hoewel wij zoveel mogelijk inzetten op duurzame kleding, blijft het belangrijk dat er minder kleding geproduceerd wordt. 

Koop duurzame kleding die lang meegaat

Laten we beginnen met misschien wel het beste advies: koop duurzame kleding die lang meegaat. Fast fashion ketens zoals ZARA verkopen meestal geen duurzame kleding en de kleding die zij wel verkopen gaat vaak snel kapot of wordt snel lelijk. Koop daarom juist duurzame kleding die lang meegaat. Dat is misschien net wat duurder dan fast fashion, maar het gaat dan ook een stuk langer mee. Duurzame kleding is dus gewoon een goede investering! 

Slim wassen

De beste manier van wassen is zo min mogelijk wassen. Zelfs de duurzame kleding van Plain Cotton wordt na te vaak wassen helaas minder mooi. Natuurlijk duurt dit wel langer dan met fast fashion maar uiteindelijk is wassen gewoon slecht voor je kleding. Alleen loop jij natuurlijk liever niet in stinkende kleding, dus je zal af en toe toch moeten wassen. Probeer bij het wassen altijd te sorteren op deze soorten was: wit, zwart en kleur. Gebruik dan ook specifiek wasmiddel dat bij die kleur(en) hoort. Daarnaast moet je nooit warmer wassen dan 30 graden. Voor je ondergoed kan dit wel wenselijk zijn, was die dan ook apart. Voor donkere kleding geldt dat het altijd goed is ze binnenstebuiten te wassen. Als je deze tips volgt bij het wassen blijft je kleding het langst mooi. Maar bovenal vermijd de wasdroger! De wasdroger is de sluipmoordenaar van je kleding. Gewoon niet gebruiken. Punt.

 

 

Vorige
Hoe Plain Cotton zich in zet voor duurzame kleding
Volgende
Maak kennis met de Prime collectie